24.2.11

Klasiskais RR

Pirms gada krustduriens.lv lapā organizējās "Klasiskais Round Robin". Pagājušais vispār bija projektiem ražīgs gads, tad nu pieteicos es arī šajā pasākumā. Tobrīd neiedomājos, ka tas galarezultā nemaz nebūs tik viegli...

Tātad, projektā pieteicās astoņas dalībnieces, tas nozīmēja, ka katrai jāizšuj astoņi dažādi motīvi - viens savs izvēlētais un septiņi citām krustiņotājām. Lai arī sākumā šķita, kas tur liels - mēneša laikā izšūt motīvu, kas nepārsniedz 100x100 krustiņus, taču realitātē izrādījās, ka tas ir diezgan grūti paveicams. Jo gada laikā, kamēr norisinājās šis projekts, radās daudzi citi neatliekami izšujami darbiņi, turklāt pagājušā gada karstā vasara, slinkošanas un vaļošanās brīži - tas viss radīja sasprindzinājumu termiņu ievērošanā. Lai kā nu tur būtu, visu izdarīju savlaicīgi un visi motīvi noteiktajos laikos tika nosūtīti tālāk.

Ja viss būtu noritējis pēc plāna, vēl pagājušā gada novembra beigās es saņemtu savus motīvus, izšūtu atlikušo daļu, noformētu un dāvaniņa Ziemassvētkos būtu zem eglītes. Tā nu sanāca, ka mans audumiņš ar visiem uz tā izšūtajiem smukumiņiem iestrēga izšūšanas un nosūtīšanas procesā un savu RR saņēmu tikai šogad februārī. Taču labs ir viss, kas labi beidzas. Priecājos par to, ka nekas nekur nepazuda un nenoklīda un tomēr nonāca galamērķī. :)

Savam RR, ar meitas akceptu, izvēlējos "Country Companions" burvīgos ežukus. Vēl pirms gada februārī plānojot, kā tos varētu noformēt, pirmā ideja bija par pulksteni, taču, cenšoties ežukus iespiest pēc iespējas mazākā auduma gabaliņā, galarezultāts tāpat sanāca visai iespaidīgs - auduma izmērs 50x50cm. Tā mēs nosliecāmies par labu spilvenam, ciparnīcas vietā centrā nolemjot izšūt meitas vārdu iniciāļus.

Manis izvēlētais ežuka motīvs "Hello Little One" bija diktēts ar to, ka to bija ļoti grūti ietilpināt tam atvēlētajā vietiņā. Pielabojot shēmu (pēc shēmas ezītim rokā ir balons sirsniņas veidā), izšuvu savu ezīti, kas izrādījās, lai arī nav liela, tomēr diezgan sarežģīta shēma, jo bija jāizmanto jauktie toņi un daudz BBB (baigi briesmīgā bekstiča). Nosūtīju savu audumiņu un sākās maratons gaidīšanas-saņemšanas-izšūšanas-nosūtīšanas procesam.


Otro motīvu "Love to love you" šuva Aiga. Tas bija viens no diviem motīviem, kuru vēlējos redzēt izšūtu.


Trešo motīvu "Roses are red" izšuva Ivchinja.


Ceturto motīvu "Flower Power" izšuva pichupele.


Piekto motīvu "Surprise Surprise" krustiņoja sonetiņa.

Tālāk mans audumiņš aizceļoja pie memmes.


Septīto motīvu "A flower for you" izšuva pojene4. Tas bija otrs motīvs, kuru man gribējās redzēt savā RR.


Un, visbeidzot, mans audumiņš nokļuva pie assa84.


Paldies visām čaklajām krustiņotājām! Pēc izceļošanās pa Latviju, beidzot saņēmu savus jaukos ežukus!


Atlika man ķerties pie darbiņa. Vispirms izšuvu meitas vārdu iniciāļus (uzvārda burtu nevajagot, kaut gan tam bija tik skaista shēmiņa :) ). Un, lai pabeigtu "stāstu", izskatot shēmas, pieliku nedaudz izdomas klāt.


Galarezultāts! Deviņi burvīgi ežuki!


Izšuvums tika noformēts kā spilvens.


Lai audums turētu formu, tas brīvā fantāzijas lidojumā tika no abām pusēm nostepēts, iešūts rāvējslēdzis un beigās smukumam piešūta dekoratīvā aukla.


Šodien spilvens tika uzdāvināts meitiņai vārda dienā!

8 komentāri:

  1. Ļoti skaists spilvens! Sveicieni meitiņai vārda dienā!

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti skaists spilvens! :))) Katrs izšūtais motīviņš pats par sevi ir īsts brīnums! :))Bet visi kopā veido skaistu stāstu! Meitiņa droši vien ir laimīga saņemot tādu dāvanu! :)))

    AtbildētDzēst
  3. Wow, fantastisks KRR sanācis. Spilvens dievīgs !
    Tas man liek nokaunēties to meiteņu priekšā, kuras šuva manu KRR,kurš joprojām gaida noformēšanu.

    AtbildētDzēst
  4. ai cik skaists spilventiņš.
    Tas jūsu krustiņošanas process ir iespaidīgs, tā līdz galam nekādi nespēju "iebraukt" noteikumos :)

    AtbildētDzēst
  5. Inga, Inese/Deziderija, Inese, paldies par jaukajiem vārdiem!

    Inese, noteikumi ir ļoti vienkārši - izšuj motīvu un sūti tālāk, bet tev atnāk nākošais motīvs. Un tā, kamēr aplis noslēdzas.

    AtbildētDzēst
  6. Ak cik skaists sanāca galarezultāts!!! Superr, visās tās BBB un jaukto krāsu mocības bija tā vērtas - vienreizīgs galarezultāts!!

    AtbildētDzēst
  7. Daina, paldies! Vai ne, mēs visas esam labi pacentušās. :)

    AtbildētDzēst