12.1.11

Adīta plecu šalle. Vēl viena

Ja adam, tad adam! Vēl aizvien pārņemtai ar adīšanu, tapa mana šīs ziemas trešā plecu šalle vilnīšu rakstā.

Mans nodoms bija brīvi paeksperimentēt ar krāsām, taču no tā nekas neizdevās - mani velk uz simetriju. Rezultātā noadījās raiba šalle, taču ar precīzām krāsu maiņām.
Izmantoju turku dziju - 25% mohēra/ 75% akrils un 30% mohēra/ 70% akrils. Adīju ar apmēram 3.numura adatām.
Gribēju izmēģināt "sliedi" - efektdziju, kas sastāv no diviem plāniem diedziņiem, starp kuriem ieausti krāsaini kvadrātiņi.

Turku efektdzija, 100% poliamīds. Tā ir ieadīta krāšņumam un tās daudzums šallē nemazina izstrādājuma siltumu, mīkstumu un pūkainumu.
Šī efektdzija ir daudzmaz pateicīga adīšanai, taču ļoti grūti nostiprināma. Sākumā to nogriezu pēc katra ielaiduma, vēlāk nolēmu nesarežģīt sev dzīvi un ielaidu to gar malu. Tādā veidā adījumā gar malu radās "lieks" redzams pavediens, kuru nomaskēju, gatavu šalli aptamborējot ar šo efektdziju. Jāsaka, tamborēšanai šis diegs izrādījās vēl grūtāk izmantojams kā adīšanai, bet rezultāts ir tā vērts! Ja mums ko vajag, mēs to dabūsim gatavu, vai ne?

Galarezultātā ir 55x180 cm gara šalle. Lai arī biju domājusi, ka tā būs vienkāršākā šalle no visām, sanāca visgreznākā. Tas panākts, pateicoties efektdzijai un tam, ka ņēmu vērā ieteikumu un, lai to vēl vairāk izceltu, adīju kreiliski.
Turku dzija - 25% mohēra/ 75% akrils un 30% mohēra/ 70% akrils, efektdzija 100% poliamīds.
Adot ar apmēram 3.numura adatām, galarezultātā sanāca 55x180 cm gara šalle

Gatavs valkāšanai!

7 komentāri:

  1. šī man ļoooti patīk, krāsas perfektas... padalīsieties, kā uzadīt tos vilnīšus ? )))

    AtbildētDzēst
  2. Atkal ļoti skaista šalle sanākusi, patīk krāsu simetriskais izkārtojums, pašas krāsas arī protams, patīk, simpātisks sliedes efekts, jā ar to galu nostiprināšanu ir pagrūti, bet es tomēr tos ieadīju. Smalki atrisināji problēmu, super!

    AtbildētDzēst
  3. Inese, ceita, paldies!

    Inese, vilnīšu raksts ņemts šeit http://ceitaspasaule.blogspot.com/2010/11/salda-sega.html

    AtbildētDzēst
  4. Man jau tā likās, ka tam vajadzētu būt ceitas valnīšu rakstam. Skaisti, un tuvplāns ļoti efektīgi!

    AtbildētDzēst
  5. RitaGri, paldies!
    Jā, ceitas vilnīšu rakstu esmu "aizņēmusies" uz ilgu laiku... Man tas patīk, jo dzijas taisnās salaiduma vietas padara ļoti izteiksmīgas!

    AtbildētDzēst
  6. Skaista shalle-man kraasas ljoti patiik :)

    AtbildētDzēst