23.1.11

Rokdarbnieces sapnis. Manekens

Tā kā šobrīd man ir šūšanas periods uznācis, par šūšanu arī turpmāk. :)

Manā jaunajā rokdarbu istabā jau kādu laiciņu mājo katras šuvējas palīgs - manekens.


Sev šādu noderīgu lietu ieguvu visnotaļ izdevīgi... bez maksas.

Darbavietā pirms gadiem desmit bija tāds amats "šuvēja", kuras pienākumos ietilpa šūt aizkarus, pārklājus, formas. Meitene, profesionāla šuvēja, ļoti labi modelēja un šuva arī apģērbus. Un tā kā tolaik direktore bija sieviete, kurai patika pucēties, tad "šuvējai" tika atļauts šūt ne tikai aizkarus, bet arī apģērbt darbinieces (beigās jau viņa šuva gandrīz tikai mūsu pasūtījumus). Nu, lūk, tad arī tika nolemts, ka viņai "darbam" nepieciešams manekens. Viņa pati brauca uz veikalu un ar savu profesionāļa aci izvēlējās manekenu. Tad es arī uzzināju, ka manekeni var būt regulējami un neregulējami. Darbavieta, protams, nopirka labāko - regulējamu manekenu.

Kopš tā laika ir daudz ūdeņu aiztecējis, tāds amats sen likvidēts, talantīgā šuvēja jau kādu laiku dzīvo Itālijā, bet manekens vientuļš un nevienam nevajadzīgs stāvēja noliktavā. Katru reizi, nokāpjot pagrabstāvā darba darīšanās, noskatījos uz šo manekenu, līdz kādu reizi vadībai saku, ka gribētu to paņemt sev. Tā šis brīnums nonāca pie manis.


Šāda manekena labākā funkcija ir tā, ka to var noregulēt jebkuram izmēram. Skrūvējamie ritentiņi regulē izmēru gan kakla, gan krūšu, vidukļa un gurnu apkārtmēram. Un vēl tam ir regulējams augstums.


Un, lai noregulētu vajadzīgo izmēru, nemaz nav pašam ar mērlenti nemitīgi jāmēra - ir norādīti gan centimetri, gan izmēri. Beigās tikai jāveic kontrolmērījums, vai visas četras "debesspuses" noregulētas vienādi.


Līdz šim šo savu "palīgu" izmantoju vien kā pakaramo kādas lietiņas nodemonstrēšanai. Tagad beidzot tas tiks pielietots tam paredzētajam mērķim - apģērba pielaikošanai šūšanas procesā.

4 komentāri:

  1. Superīgs un galvenais ļoti izdevīgs ieguvums :)
    Gaidīsim tavus skaistos apģērba gabalus :)

    AtbildētDzēst
  2. ak, laimīgā - sāku jau Tevi tā mēreni apskaust... Bet ko nu tur ar skaudību - nu jau ar nepacietību jāgaida šujamdarbi - lai izdodas :)

    AtbildētDzēst
  3. Jūlija, Inese, paldies!
    Ne jau tāpat vien es te "atrādos" :), kaut kas jau top arī. Lai atsvaidzinātu savas šūšanas prasmes, iesāku ar ko vienkāršāku - svārkiem. Kā būs gatavi, tā atskaitīšos (tā kā mājās esmu sešos vakarā, tik raiti, kā gribētos, darbi uz priekšu neiet). Bet būs!

    AtbildētDzēst