30.1.11

Svārki ar godē elementu

Uznāca liela vēlme atsvaidzināt savas šūšanas prasmes. Nedēļu ilgas rosīšanās rezultātā tapa svārki. Izvēlējos žurnāla "Burda" šā gada janvāra numura modeli. Lūk, mans iedvesmas avots.

BURDA 1/2011

Nezinu, kāpēc man sagribējās kaut ko no retro stila. Laikam tas godē elements nospēlēja izšķirošo lomu.

Ilgi nebiju šuvusi, tāpēc svārki likās vienkāršākais variants, kā patrenēties šūšanā. Pameklējot savos krājumos (kas man tiešām nav mazi - ieejot audumu veikalā, ikreiz no tā iznāku ar kādu (vai pat vairākiem) audumu "nenoskārstai vajadzībai"), izvēlējos vilnas audumu smalkā skujiņu rakstā, kas man likās būs piemērots manis izvēlētajiem svārkiem (jau darba procesā secināju, ka audums tomēr ir nedaudz par plānu konkrēti šim modelim). Taču, ja jau iesāku, jāuzšuj vien ir.

Veicu dažas izmaiņas. Pirmā, man patīk nošūtas vīles, otrā, man nepatīk svārki bez jostas. Tāpēc maniem svārkiem tika piešūta josta un, attiecīgi, nebija jāšuj slēptais rāvējslēdzis, bet parastais. Iešūta odere (es nepieturos žurnālos ieteiktajam šūt oderi par diviem centimentiem īsāku kā svārki, es to piegriežu par centimetriem desmit īsāku, lai apsēžoties un svārkiem nejauši uzraujoties uz augšu, tā nodevīgi neizlīstu ārā no svārku apakšmalas).

Lūk, mans darinājums.Izmantots - plāns vilnas audums, viskozes odere, flizelīns, rāvējslēdzis, poga, melns un attiecīga toņa zaļš diegs.

Tomēr laba lieta tā blogošana. Ilgi nebiju šuvusi, protams, ne viss uzreiz iet tik raiti un precīzi kā gribētos. Citreiz varētu atlikt darbiņu līdz labākam iedvesmas mirklim, bet tagad - ja ir pieteikts, vajag atrādīt arī rezultātu, lai kāds tas beigās arī sanāktu. Un labi vien ir, jo mierīgu sirdi var plānot citus "meistardarbus". :)

Par maniem šūšanas paradumiem nākamreiz.

5 komentāri:

  1. Aplausi pirmajam šuvuvam!Skaisti gan.

    AtbildētDzēst
  2. Tieši šodien pati skatijos uz šo modeli Burdā, man tas iepataikas. Tev sanaca vienkarši super!

    AtbildētDzēst
  3. Inese, RitaGri, Иулиания, paldies!
    Gluži apmierināta ar šuvumu neesmu, tomēr ilgais pārtraukums šūšanā liek manīt, bet nekas, pa drusciņai jāietrenējas. Kā tur bija tas teiciens - meistarība nekur nepazudīs. :)
    Nedaudz nokļūdījos ar auduma izvēli, nākamreiz būšu prātīgāka.

    AtbildētDzēst