15.3.11

Atpakaļ no citas pasaules

Nedēļu manis nebija. Nē, nebiju nedz kur aizbraukusi vai aizceļojusi, es... lasīju. Nedēļu lasīju tādā tempā un apjomā, kā sen nebiju darījusi.

Mājās mums ir visas aktuālākās grāmatas. Arī tās, ar kurām aizraujas bērni. Tā bija ar Harija Potera sēriju, kad tika gaidīta katra nākošā grāmata ar tādu degsmi, ka nedod bērnam ēst, dod lasīt. Sekoja "Krēslas" sērija, tad "Bada spēles" un kādas tur vēl ne. Priecājos, ka meita ar lielu aizrautību lasa, tāpēc visi pasūtījumi tiek iegādāti (pieskaņojot kādiem svētkiem vai, ja tādi tuvākajā laikā nav paredzami, grāmatas tiek nopirktas tāpat).

Neiztikt arī bez fanošanas posma. Grāmata, filma, visi pārējie pielikumi (kalendāri, plakāti, blociņi utt.). Es to atbalstu, labprāt pērku, jo bērnam tas sagādā prieku. Nepagāja mums garām arī "Krēslas" sērijas grāmatu un filmu apjūsmošanas posms. Pēc tam tikai jāatbrīvo vieta grāmatplauktā, kur nolikt izlasītās grāmatas un gaidīt nākamo bumu.

Un te es noskatījos filmu "Krēsla" (man taču jābūt lietas kursā, par ko mans bērns pirms kāda laika tā jūsmoja, ka dienām varēja šūpuļtīklā lasīt, atsaucoties vien uz ēdienreizēm). Filma... neparasta, brīžiem nesaprotama, taču... intriģējoša. Tā kā grāmatas ir plauktā, domāju, paskatīšos, cik daudz grāmata atšķiras no filmas. Labāk nebūtu to darījusi... :)

"Krēsla", "Jauns mēness", "Aptumsums", "Rītausma". Visas četras biezās grāmatas nedēļas laikā tika izlasītas, ne dzirdot, ne redzot, kas notiek apkārt. Atrāvos tikai uz pašām nepieciešamākajām lietām. Nedēļu mammas un sievas mājās nebija.:) Vai tas saistīts ar pavasara tuvošanos vai ko citu, taču šis stāstījums aizrāva tik ļoti... Ar cik lielu skepsi sāku to lasīt, ar tik lielu interesi pabeidzu. Neesmu fantastikas romānu piekritēja, taču šī sērija nesaprotamā veidā spēja aizraut tik ļoti, ka nedēļa aizritēja citā dimensijā. Pašai sev par lielu pārsteigumu.

Tā nu tagad jāatgūst iekavētais un jāizlasa tik daudz jauna citos blogos. Komentāros pamanīju sev piešķirtas balvas! Paldies! Jāizpēta, kas tas ir. Bet jau tagad paldies :)

5 komentāri:

  1. nu tad jau jāsaka - "Ar atgriešanos realitātē!" :D

    AtbildētDzēst
  2. hehe... apsveicu ar grāmatu pievarēšanu :D
    Meijerei ir vēl feina grāmata ,, Viesi ,,. Es lasīju, pareizāk ,, apēdu ,, šamo :D , krievu valodā, bet ganjau jābūt tulkojumam latviski ar. Tas, ja patika ,, Krēsla ,, ))))

    AtbildētDzēst
  3. Paldies!:D Cenšos adaptēties.:D

    AtbildētDzēst
  4. Es zinu daudzus pieaugušos, kurus aizrāva Krēslas pasaule, es arī stap tiem. Un filmu, kad rādīja TV3, skatījos vairs tikai intereses pēc, kā būs ierunāts latviski, teikšu, nevisai, pat tulkojums nebija īsti labs. Bet pirmo filmu varu skatīties atkal un atkal kaut vai mūzikas dēļ. Protams kino bija cits efekts.
    Un, Hela, kā ar Bada spēļu sēriju un Meiteni, ar pūķa tetovējumu? Tās man ir arī pievarētas. Tagad pēc Austrālijas 19.gs (K.Makkalovas "Pieskāriens") esmu devusies uz Jaunzēlandi("Balto mākoņu zeme")...

    AtbildētDzēst
  5. RitaGri, es tagad tam grāmatplauktam eju ar līkumu. :D Baidos, ja paņemšu rokās tevis nosauktās grāmatas, pazudīšu vēl uz pāris nedēļām. :D Vajag nedaudz "atpūsties". :)
    Brīnos pati par sevi, kur mani tā parāva...

    AtbildētDzēst