14.10.11

Pērlīšu kallas

Rosīšanās blogā :)

Kādu reizi sen sen atpakaļ, vedot bērnu uz mākslas skolu, ieraudzīju tur pie sienas darbu, kas man tā iekrita prātā, ka miera vairs nebija. Un ar mani ir tā - ja kaut ko izdomāju, to vajag uzreiz, tūlīt un tepat. :)

Mums koridorā ir spogulis 50x120 cm. Un es izfunktierēju, ka tam blakus varētu būt tikpat liela pērlīšu glezna. Tā nu visu nepieciešamo sagatavoju un ķēros klāt. Tobrīd es nezināju, ka šis pērlīšu līmēšanas process man aizņems... piecus gadus (jāatzīst, ar divu gadu pārtraukumu pa vidu).

Piecu gadu rezultāts ir šādas pērlīsu kallas gaitenī pie sienas.
Es nezīmēju, taču toreiz iedvesmas uzplūdā uzzīmēju attiecīga izmēra kallas, no kartona izgriezu to kontūru un sākās mans ilgais ceļš līdz galarezultātam. :)

Katru pērlīti ņem uz adatas, iemērc PVA līmē un pielīmē pie kartona. To pērlīšu šajā 50x120 cm lielajā rāmī ir ļoooti daudz. Ja ik pa laikam nebūtu mājinieku atgādinājumu par to, kad tad es beidzot pabeigšu savas pērlītes, diez kā būtu bijis ar to galarezultātu. :)

No mājas būvniecības bija palikušas pāri tapetes un krāsas, tad nu rāmja aizmugures finierim uzlīmēju divu veidu tapetes, nokrāsojot tās divās krāsās - gaišākā un tumšākā, virsū uzlīmēju kallas, pirms tam pērlīšu veidojumu nopūšot ar laku, lai neput, jo "glezna" ir bez stikla.

Jūs domājat, ka guvu mācību? Ne-e. Man atkal ir procesā darbs (tiesa, cita veida), kas arī aizņems gadus piecus... ja ne ilgāk.

10 comments:

  1. kā saka - hard work pays off - lielisks darbs, daudz pacietības un galarezultāts vienkārši dievīgs, šito apsveicamo apņēmību, kaut nesanāca tagad un tūlīt

    apbrīnojami, apbrīnojami, apbrīnojami

    AtbildētDzēst
  2. es tikai noelsos... kaut kas fantastisks!

    AtbildētDzēst
  3. Māksliniece nu tiešām, kaut kas fantastisks!:)

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti skaists darbiņš! Apbrīnas vērts! :))

    AtbildētDzēst
  5. Man vienkārši trūkst vārdu.Fantastika!

    AtbildētDzēst
  6. Kas par lieldarbu! Ļoti skaists rezultāts! Varu iedomāties to gandarījuma sajūtu, ka darbiņš beidzot ir pabeigts! :)

    AtbildētDzēst