20.12.11

Statīva soma

Darba kolēģim ir teiciens: "Gribi izputināt draugu, uzdāvini viņam spoguļkameru." :)
Taisnība jau vien ir, vispirms būs spoguļkamera, tad vajadzēs papildus vēl zibspuldzi, objektīvu (iespējams, vairākus), fonu, pulti, statīvu utt. utjpr.

Kad bērns sāka dīkt pēc spoguļkameras, bija skaidrs, ka ar to viss nebeigsies. Šobrīd esam tajā posmā, ka "nopietnam fotogrāfam" jābūt statīvam. Nu ko tu mīļā bērna labad neizdarīsi. :)

Sākotnēji pasūtīju statīvu ar visu somu, diemžēl piedāvājumu internetveikals nevarēja izpildīt un nācās visu pirkt pa daļām. Galarezultātā ir statīvs ar galvu, bet šim aprīkojumam nav somas. Jāķeras klāt un jāšuj pašai.
Standarta somas ir paredzētas tikai pašam statīvam, bet mans uzdevums bija visiem šiem "dzelžiem", gan statīvam, gan klāt pieskrūvētai galvai, izgatavot vienu somu, lai nekas lieku reizi nav jāskrūvē, bet ērti un ātri iet iekšā.

Šādi izskatās salikts statīvs.
Savos krājumos atradu melnu audumu ar ziedu apdruku. No meitas puses tas tika akceptēts un es varēju šūt somu. Klāt piešūta regulējama lence, lai somu var pārlikt pār plecu.
Lai galvai nebūtu jāskrūvē nost "ragi" (nu kā citādi lai nosauc tos regulējamos rokturus), somu šuvu nedaudz garāku un augšējā daļā platāku. Iekšpusē odere no stepēta auduma.
Bērns apmierināts. Un soma kā nevienam. :)

3 komentāri:

  1. Oho!Varens darbs, un vēl ar visu oderi.Cik labi, ka mūsu bērniem ir tik čaklas mammas.

    AtbildētDzēst
  2. Es domāju gan, ka bērns apmierināts :) Lielisks darbiņš!

    AtbildētDzēst
  3. NiPa, Aija, paldies! :)

    Jā, jā, priecē tas, ka bērns spēj novērtēt mammas čaklumu. :) Ceru, ka turpmāk arī tā būs.

    AtbildētDzēst