23.8.15

No kļūdas - krāšņums!

Dimensions The Gold Collection 1499 Oriental Splendor.
"Oriental Splendor"/ "Austrumu krāšņums"
Kādus gadus atpakaļ biju aizrāvusies ar Dimensions komplektu pasūtīšanu no ASV un sapirkos tos lielā daudzumā. :) Lai kaut nedaudz nomierinātu sirdsapziņu, kaut kas ar tiem bija jādara, proti, jāizšuj.

Toreiz pasūtīju arī šo komplektu, kas izrādījās reti sastopams starp izšūtajiem paraugiem (tos es noteikti pirms procesa izpētu internetā). Savā pasūtīšanas aizrautībā nepamanīju, ka dizains nav izstrādāts izšūšanai krustdūrienā. Kad atnāca komplekts, to atverot, liels bija mans izbrīns, ieraugot apdrukātu kanvu un vilnas diegus! Ko nu, lai stāv līdz labākiem iedvesmas laikiem. :)

Tādi laiki pienāca, es nostiepu uz rāmja audumu, ilgi skatījos gan uz to, gan shēmā un nevarēju saprast, no kura gala lai šim izšuvumam ķeras klāt. Jo viss bija ne tā kā pierasts.

Pirmkārt, audums apdrukāts, tātad to nedrīkst mazgāt. Jau uzreiz nodrošinājos ar darba nosegšanu, apsegšanu un ievīstīšanu, lai to nenosmērētu. Tik bieži mazgājusi rokas neesmu ne pie viena no saviem izšuvumiem. :)

Otrkārt, shēmā neko nevarēju saprast. Tukši vai aizkrāsoti laukumi, apzīmējumi ar cipariem, plus visvisādi dūrienu veidi. Es nesapratu, kā to shēmu lai lasa!

Un, treškārt, kā šūt? Sāku ar mazu puķīti vienā stūrī un neskaitāmas reizes ārdīju ārā, jo nepatika kā klājās mani dūrieni un nebija izpratnes kā to darīt.

Man rāmis stāv istabas stūrī un kad es nešuju, tas netiek noņemts (bija stāsts šeit). Cik ilgi tad tas nostieptais audums tur būs! Jo citu neko arī nevar izšūt, rāmis taču aizņemts. :) Kas man atlika, bija vien jāburto shēma un jāšuj.

Komplektā bija kokvilnas un vilnas diegi 27 krāsās. Diegi sadalīti buntītēs, pašai jāsašķiro pirms izšūšanas.

Es līdz šim brīdim tā arī neizpratu, kā ir iespējams izšūt ar tām adatām, kas bija pievienotas komplektā, un vilnas diegiem. Es tos vilnas diegus nevarēju ievērt adatā nu nekādīgi! Nācās ņemt talkā lielās lāpāmās adatas un brīžiem, lai tās izdabūtu cauri audumam, izmantoju plakanknaibles. Jā, jā, jo audums ir vienmērīga pinuma, bet adatā ievērtais diegs pie actiņas ir tāda biezuma, ka normālā veidā to izvilkt cauri man nebija spēka (un es neesmu nekāda trauslā būtne :) ).

Ko tik man nevajadzēja apgūt! Straight stich, Stem stich, Back stich, Lazy daisies, Fly stich, Bullion knots, French knots. Ja bekstičs un franču mezgli bija zināma parādība, tad pārējie... tumša bilde. Visādas cilpiņas, virvītes, pīnītes. Taču nekas, viss ir apgūstams. :)

Pievienotais diegu daudzums gan radīja raizes. Ja, piemēram, baltie vilnas diegi man palika pāri vēl kaut diviem komplektiem, tad zaļais pietrūka! Ko nu darīt? Tā ir īpaši krāsota dzija un piemeklēt tieši tādu toni nav iespējams. Taču arī tam beigās atradu risinājumu. Izdomāju, ka vilnas diegu var sadalīt un beigās palikušais mazais trauks labajā stūrī sanāca plānāks, bet tāpēc jau tas kopējā bildē ir mazāks. :)

Kad man kaut kas nesanāk, es to nodarbi pametu, bet materiālus no acīm nenovācu, savā prātā ilgi un mokoši apdomāju risinājumu, tad atkal ķeros pie realizācijas. Šis projekts laika ziņā man prasīja pusgadu.

Kļūdaini nopirktais komplekts tomēr tika veiksmīgi izšūts un rezultāts, manuprāt, sanāca ļoti labs, es pat teiktu - krāšņs, atbilstošs nosaukumam. :)
Mans "Austrumu krāšņums".
Darba izmērs 50,5 x 35,5 cm, rāmja izmērs 63,5 x 48,5 cm





12 comments:

  1. Bravo! Visvairāk jau par neatlaidību...:) Ļoti skaists rezultāts!:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Sigita!
      Vairākkārt esmu pārliecinājusies, ka neatlaidība atmaksājas. :) Tikai grūti sevi piespiest darīt, ja kas uzreiz neizdodas. :)

      Dzēst
  2. Es sapratu no bildēm, ka audumam fons jau ar gatavo apdruku un izšuvums daļējs? Tad jau Tu esi paveikusi varoņdarbu, ja tiki ar šo visu līdz galarezultātam!!! Un ceru kādreiz šo darbu redzēt dzīvajā... kopumā šķiet ļoti izdevies krāšņums. Apsveicu!!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ceita, paldies!
      Jā, daļējs izšuvums - fons uzdrukāts, jāizšuj baltie laukumi.
      Ņemot vērā to, ka šādā veidā (klājdūrienā) izšuvu pirmo reizi, tad tas bija gandrīz kā varoņdarbs. :)))

      Dzēst
  3. Aizmirsu pajautāt, vai krustiņi tur vispār bija?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Neviena krustiņa! Tāpēc jau man tas bija īsts pārbaudījums, ka jāšuj klājdūrienā un visādos citādos dūrienos (es tos tekstā minēju), tikai ne ierastajā krustdūrienā. Mācība - rūpīgi jāpārbauda, ko pasūti. :)))

      Dzēst
  4. Lai nu kā Tev gājis un šuvies, bet rezultāts ir fantastisks! Tāds skaistums! Tāds krāšņums! Liekams goda vietā istabā! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Ginta!
      Šis jau ir goda vietā meitas istabā. :)

      Dzēst
  5. Lai arī proces bijis grūts, ļoti darbietilpīgs un emocionāli pasmags, tomēr rezultāts ir tā vērts! Pasakaini skaits dizains un tā realizācija. Skaisti, skaisti, skaisti.................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Glezna, kas glezna!!! :)))))))))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Agnese! :)))
      Rezultāts man pašai arī patīk. :)

      Dzēst
  6. Super rezultāts! Un rāmis ļoti piemērots. Kurā vietā rāmēts?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Ieva!
      Savus darbus rāmēju Kalnciema ielā 32a.

      Dzēst