20.12.15

Ziemassvētku bumbas

Šogad mani 'parāva' taisīt bumbas. Priekš kam? A tāpat vien. :)
Izrādās, ir problēma nopirkt apaļus balonus! Ir lielāki, mazāki, bet visi gareni. Daudz jau es nemeklēju, taču pāris veikalos iegriezos. Nu, kā ir, tā ir. Ja uziešu lielus apaļus balonus, to krāsaino bumbu pārtaisīšu, ļoti jau nu man tā patīk. :)

6 komentāri:

  1. Ai, cik skaisti! Vienmēr gribu šādas uztaisīt, bet kaut kā baidos, vai izdosies! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Aija! Droši vari taisīt, izdosies! :) Šeit stingri ir jāievēro tikai viens nosacījums - ļaut darbam kārtīgi izžūt.

      Dzēst
  2. Varbūt mēģināt nevis balonu, bet palielāku bērnu bumbu, tām ar iespējams "nolaist gaisu" un atkārtoti piepūst.

    AtbildētDzēst
  3. https://www.youtube.com/watch?v=IUkbcSyinIo es iedomājos kā šajā video.

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par video, tā ir laba metode, tomēr manā variantā nederēs. Paskaidrošu kāpēc.
    Gumijas bumbu var izmantot, ja taisa abažūru, jo tam ir pietiekami liela atvere, pa kuru to nopūsto gumijas bumbu var dabūt ārā. Turklāt, izmantojot gumijas bumbu, jau sākotnēji tiek pieņemts noteikts izmērs – cik liela bumba, tik liels veidojums arī sanāks. Taisot diegu bumbu, tam nav lielas nozīmes, jo diegi tiek aptīti ap gumijas bumbu, vienīgais, par ko jāuztraucas, lai pietiktu diegu. :)
    Es taisīju bumbas no tamborētām salvetēm. Tās ir dažādu izmēru, sašujot divas kopā, būs lielāka bumba, taisot no vienas, būs mazāka bumba. Var, protams, speciāli notamborēt noteikta lieluma salvetes, bet es izmantoju jau gatavus tamborējumus. Balons tiek ievietots jau sašūtā/savilktā salvetē un tikai tad piepūsts, proti, balonu piepūš tik daudz, cik atļauj salvetes lielums. Otrajā bildē var redzēt mazāko apaļo bumbu, tā ir veidota no vienas salvetes, pārējās abas no kopā sašūtām divām salvetēm.
    Lai arī, veidojumam izžūstot, tas ir stingrs, tai pašā laikā tas ir arī pietiekami trausls. Pārdurot balonu, tas vienā mirklī atlec no visām malām un rokās paliek tikai apaļa bumba. Kā jau komentāros atzīmēja, gumijas bumba tomēr ir pietiekami liela un to nebūs iespējams izdabūt pa kādu mazo atveri ārā, netraumējot salvešu (vai arī diegu) bumbu.
    Un vēl viena lieta – procesa ilgums. Lai darinājums izdotos, tam vajag kārtīgi izžūt. Tamborētu salveti uz balona var izžāvēt nepilnā diennaktī un rezultāts būs perfekts. Esmu redzējusi video, kur balonu pārdur par ātru, kad diegi vēl nav līdz galam izžuvuši, un tad balons atlīp līdzīgi kā video ar gumijas bumbu, deformējot (ielokot) diegu bumbu. To var pielabot, tomēr rezultāts var nedot cerēto. Izmantojot gumijas bumbu, žāvēšana būs stipri ilgāka (esmu taisījusi diegu abažūru, zinu).
    Tomēr viss teiktais ir mana pieredze un redzējums. Mēģiniet darīt arī savādāk, lai izdodas! :)

    AtbildētDzēst