18.6.17

A Green Village 8


Mans "Zaļais miestiņš" ierāmēts.
"A Green Village"
Korejiešu firmas Dome dizains "A Green Village".
Izmērs 897 x 150 krustiņi. Izšūts uz 16. izmēra kanvas, izmantoti 66 krāsu DMC diegi.
Darba izmērs 22,5 x 141,5 cm, rāmja izmērs 33,5 x 152,5 cm.

4 komentāri:

  1. Ak, kāds skaistums!
    Dzīvē noteikti vēl labāk izskatās.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Anda! Tiešām, šis ir darbs, kas dzīvē izskatās iespaidīgi. Un tas ir viens no retajiem maniem izšuvumiem, kuram ilgi nebija jāgaida naglas sienā. ))) Atradās īstā vieta mājā, kur to piekarināt. Skatienu ļoti piesaistoša glezna. ))) To var pētīt un pētīt, tik daudz detaļu tur ir. Meditatīva glezna sanāca.

      Dzēst
  2. Kā veicās ar šī burvīgā, bet izmēros neparastā darba nostiepšanu, ierāmēšanu? Procesā neradās problēmas?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Gunita!
      Darbs tiešām neparastu izmēru. Nostiepšanu nedaudz parādīju 7.daļā – adatiņu vajadzēja ļoooti daudz. ))) Protams, pusotrmetrīga kartona man nebija, to nācās salīmēt no divām daļām, bet tas problēmas neradīja. Nostiepu ar diegiem, kā parasti. Sarežģījumi radās aiztransportēt šo garo konstrukciju līdz ierāmēšanas darbnīcai - paņemot to rokās tā vienkārši liecās un draudēja pārlūzt. Ar skoču piestiprināju garu līsti un uz priekšu! )))
      Rāmi izvēlējos ātri, jo tas jau bija man padomā. Ierāmēja man to tajā pašā dienā! No rīta atdevu, pēcpusdienā jau zvanīja, ka ir gatavs. Neko darīt, bija jāpaciešas līdz nākamajam braucienam uz Rīgu. Taču negaidīta problēma radās ar gatavu darbu. Izņēmu noformēto darbu, bet bagāžniekā tas nelien. Nācās nolaist aizmugurējo sēdekli (parasta darbība), taču tā kā tas notika no rīta, bet mājās darbs tika atvests tikai vakarpusē, ierāmētais darbs atradās ne uz līdzenas virsmas (daļa uz nolaistā sēdekļa) un turklāt saulē. Tik garš rāmis nedaudz, tomēr izliecās. Liku to uz grīdas zem sloga uz kādām pāris nedēļām. Viss taisns. )))
      Tik garu gleznu nevar uzkarināt uz vienu naglu – katrā stūrī ir turētājs. Tas arī bija triku pilns skats nomērīt vienādu attālumu abiem gleznas galiem un vēl sienai pa vidu. Taču dībeļi sienā tika ieskrūvēti pareizi ar pirmo piegājienu. ))) Glezna ir pie sienas, priecē acis un sirdis (tā bija dāvana vīram un viņa pasūtījums).

      Dzēst