17.9.10

Izšūšanas darba vieta

Lai varētu pilnībā nodoties izšūšanas priekam, ir nepieciešama pārdomāta darba vieta. Lai viss būtu pa rokai, ērti un praktiski. Reiz izlasīju kādas krustiņotājas izteicienu, kurā doma bija šāda – „es ērtības mīlu tik ļoti, ka labāk piepūlu savu prātu, ne miesas”. :)

Katram cilvēkam ir sava ērtības mēraukla. Viens var izšūt jebkur un ar jebko, citam vajag mīkstu dīvānu, labu apgaismojumu, kvalitatīvus materiālus. Ja savas izšūšanas sākumposmā es tam īpaši uzmanību nepievērsu, tad ar laiku sapratu, ka tā ir ārkārtīgi svarīga lieta. Lai, ilgstoši veicot vienveidīgas darbības, būtu ērti gan ķermenim, gan prātam. Lai nesāpētu mugura un acis, lai nebūtu jāuztraucas par sajauktiem simboliem, kļūdaini izšūtiem laukumiem, noklīdušām adatām un vēl un vēl daudznedažādām lietām.

Arī izšujot nelielus darbiņus, visas šīs nebūšanas bojā darbošanās prieku, bet ja ir izvēlēts liels un sarežģīts darbs, nereti šādi sīkumi noved pie tā, ka iesāktais darbs tiek uz kādu brīdi pamests novārtā vai nobēdzināts tālākā atvilknē pavisam.

Kas vienu brīdi liekas labākais risinājums, citā jau prasa uzlabojumus. Esmu savas darba vietas racionalizācijas procesā. Pakāpeniski to visu arī aprakstīšu. :)

Šoreiz – neliels turpinājums pie diegu organizētājiem, lasīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru