14.9.11

Mūsu tālā nākotne

Tā kā es strādāju iestādē ar izteiktu sezonalitāti, kad vasarā ir pats karstākais darba laiks, bet rudenī-ziemā-pavasarī var "uzelpot" :D, tad atrodas laiks daudzām citām lietām un interesēm, tostarp sērfošanai interneta plašumos. :)

Tas tā, ievadam, bet tā kā man visa šodiena pagāja šī jautājuma izpētē, vēl kolēģu "instruēšanā", tad nolēmu šajā informācijā padalīties ar jums. Ja jūs to vēl nezinājāt. :)
Lieta tāda, ka jūs šobrīd, neatkarīgi no sava vecuma, varat uzzināt, cik liela būs jūsu pensija, kad pienāks tas laiks. Protams, aprēķins tiek veikts uz šodienu, vēl jau jūs strādāsiet ilgus un ilgus gadus un pelnīsiet sev "saulainās vecumdienas", ja tad vēl kaut kas mūsu valstī priekš mums būs atlicis. :)

Bet ja nopietni, tad ir tāda lapa www.latvija.lv, kur, izmantojot e-pakalpojumus un autorizējoties caur internetbanku (šis pakalpojums ir bez maksas), jūs varat uzzināt savu nākotnes pensiju. Šajā lapā ir daudz arī citas noderīgas informācijas, bet mums šodien topā bija 6.punkts. :D

Jāsaka, daži kolēģi, kuriem tā pensija tiešām nav aiz kalniem, bija pamatīgā šokā, uzzinot, ka, piemēram, par 39 nostrādātiem gadiem pensija aprēķināta 150 plus cik tur lati.

Ieejiet, papriecājieties vai arī pabrīnieties, cik ražīgs ir bijis jūsu darba mūžs. :) Un ļoti čakli strādājiet turpmāk!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru