21.1.18

Dimensions Timeless Elegance Ornaments 1

Sasmēlusies iedvesmu interneta plašumos, izdomāju, ka arī mums vajag kādu kopīgu aktivitāti, kas veicinātu Ziemassvētku rotājumu izšūšanu. Tā organizēju Ziemassvētku darbnīcu gada garumā, ar mērķi katru mēnesi izšūt eglītes rotājumu.

Nedaudz apdomājot savus plānus šim projektam, mana izvēle krita uz Dimensions dizainētajiem rotājumiem.

Dimensions 08706 Timeless Elegance Ornaments

Skaists, bet sarežģīts dizains. Tādas bija atsauksmes par šiem sešiem Dimensions rotājumiem. Padziļināti izpētot shēmu, sapratu, ka šis tiešām nebūs nedz ātrs, nedz viegls darbs. 

Esmu izšuvusi eglīšu rotājumu sērijas - gan noformējot katru motīvu atsevišķi, gan beigās visus izšuvumus kopā. Šoreiz, Ziemassvētku darbnīcas ietvaros, ieteicamākais būtu pirmais variants, jo katru mēnesi būtu viena sakarīga atskaite. Tomēr pieņēmu saprātīgu risinājumu izšūt šos dizainus trīs posmos: vispirms izšūt visas sešas pamatnes, tad tās izrotāt ar dekoratīvajiem dūrieniem un papildelementiem, un tad visus sešus izšūtos darbiņus noformēt. Veicot viena veida darbu, rodas izpratne, kā to paveikt efektīvāk, piešaujas rokas un prāts, un viss izdodas.

Sirdsveidīgo dizainu izmērs 80 x 67, apaļo 70 x 70 krustiņi. Kādi tikai dūrieni šeit nav paredzēti: cross stitch, half cross stitch, back stitch, couching, straight stitch, french knot, lazy daisy, cording, un vēl piešujamas pērlītes.

Tatad, pirmais no Dimensions Mūžīgās elegances ornamentiem, darba trešdaļa.



4 komentāri:

  1. Pirmajā mirklī liekas, ka izšūts ir tikai viducītis. Bet nē - viss rotājums! Kāds ir auduma izmērs, jo rotājums jau nevar būt milzīgs?
    Skaisti un romantiski būs rotājumi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šie nav no mazajiem rotājumiem. Izvēlējos smalku audumu no krājumiem, tas ir kaut kas starp 18 un 16 ct. Paša izšuvuma izmērs tagad ir 12,5 x 10,5 cm, pēc mazgāšanas varbūt audums nedaudz sarausies. Cik esmu skatījusies gatavus darbus, tie ir samērā lieli rotājumi. Vajadzēs lielu egli. )))

      Dzēst
  2. Ļoti skaisti solās būt! Tu esi tik pamatīgi pieķērusies! Es vairāk kā izklaidi šo projektu uztveru, sekošu iedvesmai un pirmais taps... gribēju šajās brīvdienās pakrustiņot, bet aizķēros aiz tamboradatas 😂 pašlaik esmu nosapņojusi tumši zilā un dzeltenā kombināciju... un iedvesmu sasmēlusies dažos fantastiskos krustiņblogos.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, pamatīgi. ))) Savādāk nevar. Tā iemesla dēļ, ka, iepazīstoties tuvāk ar paveicamā darba apjomu tik maziem dizainiem, sapratu, ka varētu tos atstāt pusratā, taču man kā projekta vadītājai tas nav pieļaujams. )))

      Dzēst