2015. gada 27. septembris

Pildīti pipari

Vajadzēs:
6 vidēja lieluma saldie pipari (turpmāk - paprika)
400 g maltā gaļa
120 g rīsi
2-3 burkāni
1 liels sīpols
2-3 daiviņas ķiploka
sāls
maltie pipari
garšvielas (es šoreiz izmantoju raudeni, bet šeit labi derēs arī pētersīļi un selerija)
3 ēdk. tomātu mērces
~2 glāzes ūdens
sviests (vai eļļa)

Pagatavošana:
Tā kā es izmantoju brūnos rīsus, tad tos vārīju 10 minūtes; ja izmanto baltos rīsus, tos var nevārīt, bet noskalot, apliet ar karstu ūdeni un ļaut tiem nedaudz uzbriest.
Apcep sagrieztu sīpolu, sarīvētus burkānus, sasmalcinātu ķiploku, pievieno sāli, piparus. Ļauj nedaudz atdzist.
Maltajai gaļai pievieno rīsus, sāli, piparus, garšvielas, apcepto masu, visu labi samaisa.
Paprikai izņem sēklas un pilda ar iegūto masu.
Papriku saliek traukā ar augstām malām (piemēram, kastrolī) un aplej ar ūdenī iemaisītu tomātu mērci un pievienotu sāli un pipariem. Liek uz plīts. Kad šķidrums uzvārās, nogriež uz minimālu karstumu un vāra apmēram 40 minūtes, noslēdz plīti un ļauj pastāvēt vēl 10-15 minūtes.
Papriku var gatavot arī cepeškrāsnī.
Pasniedz ar krējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru