2015. gada 17. septembris

Grūbas ar gaļu podiņā

Šo recepti varētu raksturot tā - ilgs process, maz darba, labs rezultāts. :)

Pagatavošanas laiks: 15 min. (bez grūbu mērcēšanas), plus 2 stundas cepeškrāsnī

Vajadzēs (3 porcijām):
300-400 g cūkgaļas (vai liellopu, arī vistas fileja labi der),
9 ēdk. grūbu (uz vienu porciju 3 ēkd.),
2-3 burkāni,
1-2 sīpoli,
50 g sviesta,
sāls,
pipari,
baziliks (vai citas garšvielas pēc izvēles),
4-5 glāzes karsta ūdens.

Pagatavošana:
Izmērcē grūbas aukstā ūdenī (es parasti iemērcu iepriekšējā vakarā).
Sagriež gaļu, apber ar sāli, pipariem, baziliku.
Sagriež sīpolus (es tos rīvēju), sarīvē burkānus.

Podiņā liek gaļu, virsū sīpolus ar burkāniem, grūbas (3 ēdk.), pievieno sāli, piparus. Aplej ar karstu ūdeni (apmēram 3 cm virs grūbām).
Podiņam uzliek vāciņu un liek aukstā cepeškrāsnī. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem.
Pēc pusotras stundas pieliek sviestu, izslēdz cepeškrāsni un atstāj podiņus krāsnī vēl uz pusstundu sutināties.
Ļoti piemērots ēdiens, kad nezini, cikos kāds no mājiniekiem pārradīsies mājās. :)

4 komentāri:

  1. Eh, mans māla pods stāv skapjaugšā pavisam noputējis. Būs jāceļ lejā un jāliek pie darba! Iedvesmoji. :)))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks, ka iedvesmoju. :))) Būs iemesls notraust putekļus no māla poda. :)
      Man atkal putraimēdieni bija kaut kā pavisam pazuduši no ēdienkartes. Laboju situāciju. :)))

      Dzēst
  2. Paldies par recepti! Tieši vakar domāju ko pagatavot ar grūbam, un māla podiņš sen netika izmantots:)
    Inga no http://2sisters-rainbow.blogspot.com

    AtbildētDzēst