2015. gada 9. septembris

Saldējums

Man šķita, ka pagatavot saldējumu mājas apstākļos - tas ir ļoti sarežģīti! Izrādījās - nekā tamlīdzīga, viss ir vienkārši.

Nekad nebiju gatavojusi saldējumu, taču šovasar uznāca eksperimentētājas azarts un es nolēmu ķerties tai lietai klāt. Pirmā labā ziņa bija tā, ka izrādījās - var iztikt bez saldējuma pagatavošanas aparāta. Tas jau ir labi. Un tad sekoja receptes. Es izmēģināju vairākas metodes - ar putošanu, vārīšanu un karsēšanu, ar saldo krējumu un pienu. Taču beigās izrādījās, ka visvienkāršākā recepte ir arī visgaršīgākā! :)

Tātad, šoreiz būs banānu saldējums.

Pagatavošanas laiks: 15 min. (bez saldējuma atrašanās saldētavā)

Vajadzēs:
500 ml saldā krējuma,
5 olas,
5 ēdk. cukura (es izmantoju brūno cukuru, bet var arī balto),
vaniļas cukurs,
3-4 banāni (piebilde #1).

Pagatavošana:
Vienā bļodā saputo saldo krējumu ar 2 ēdk. cukura un vaniļas cukuru.
Otrā bļodā saputo 5 olu dzeltenumus ar 2 ēdk. cukura.
Trešā bļodā saputo 5 olu baltumus ar 1 ēdk. cukura (piebilde #2).

Pirmās bļodas saturu (putukrējumu) samaisa ar otrās bļodas saturu (olu dzeltenumiem).
Pievieno caur sietu izberztus (vai sablenderētus) banānus, samaisa.
Iemaisa trešās bļodas saturu (olu baltumus) un trauku liek saldētavā.

Masu ik pēc pusstundas izņem no saldētavas un apmaisa, to dara 4-5 reizes. Pēc 5-6 stundām saldējums ir gatavs.

Piebilde #1
Saldējumam piedevu liek pēc izvēles (mums vislabāk patīk banānu vai piparmētru saldējums, bet var pievienot jebko, kas garšo - svaigas ogas, ievārījumu utt.), tad arī krāsa saldējumam būs atbilstoša. Bez piedevas būs vienkārši plombīra saldējums.

Piebilde #2
Saldējuma receptēs olu baltumus parasti nepievieno, uzgāju tikai vienu recepti, kur tie tika likti klāt. Esmu gatavojusi saldējumu ar un bez olu baltumiem, īpašas atšķirības nejutu, taču saputoti olu baltumi piedod saldējumam gaisīgumu. Turklāt tā sanāk bezatlikumu recepte, nav jādomā, kur izmantot olu baltumus. :)
 Šis saldējums tikko devās uz saldētavu. Tie kunkulīši - tās ir svaiga banāna sēkliņas. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru